Opmaak

De opmaak van de HTML pagina's wordt geregeld in stijlbladen (style sheets, CSS bestanden). Er zijn stijlbladen beschikbaar in diverse kleuren en met een iets verschillende lay-out van de HTML pagina's. Daarnaast kan ook een keuze worden gemaakt tussen verschillende afbeeldingen ter weerszijde van de titel, of geen afbeeldingen.

Het gedrag van een HTML pagina hangt af van de gekozen lay-out. Bij een pagina waarbij de navigatiebalk bovenaan staat zal bij het naar beneden scrollen de navigatiebalk altijd zichtbaar zijn. Als de navigatiebalk onder de titel staat kan deze bij het naar beneden scrollen uit beeld verdwijnen.

Ga naar Rapportage Stijl installeren om een andere stijl te kiezen.


Bestanden

De geselecteerde stijlbestanden worden in [stamboommap]/Output/Style geplaatst, naast de algemene stijlbestanden.
De stijl-afhankelijke bestanden zijn:

Atm.cssstijlblad voor de rapportage
Viewer.cssstijlblad voor de scanpagina's
HeaderLeft.pngafbeelding links naast de titel
HeaderRight.pngafbeelding rechts naast de titel

N.B. De nieuwe stijl wordt pas zichtbaar na het opnieuw laden van een pagina in de browser. Op Windows is de sneltoets hiervoor Control+F5 en op macOS is de sneltoets Command+Shift+R.

De stijl naar eigen wens aanpassen

Het is mogelijk de geïnstalleerde stijlbladen naar eigen smaak te wijzigen. Enige kennis van CSS is daarbij een vereiste, hier een goede CSS Tutorial.

Ook de achtergrond en de afbeeldingen naast de titel kunnen vervangen worden door eigen plaatjes.

N.B. Bij het installeren van een nieuwe versie van ATM kan het gebeuren dat er iets veranderd is in de stijlbladen. In dat geval worden de nieuwe stijlbladen automatisch in [stamboommap]/Output/Style geplaatst. Indien stijlbladen naar eigen smaak zijn aangepast zullen de aangebrachte veranderingen dus verloren gaan. Zorg daarom altijd voor een backup van deze bestanden, zodat de gewenste veranderingen opnieuw aangebracht kunnen worden in de nieuwe stijlbladen.