Rapportage

De rapportage bestaat uit persoonsbladen, kwartierstaten en parentelen uitgevoerd in statische HTML pagina's. In de kwartierstaten en parentelen staan uitsluitend de hoofdlijnen, alle details zijn terug te vinden in de persoonsbladen. Vanuit kwartierstaten en parentelen kun je doorklikken naar de persoonsbladen. Daarnaast is er een index op de personen. Samen vormen deze HTML pagina's een afgerond geheel. Als zodanig kan het lokaal functioneren op de pc maar ook als website op het internet gezet worden.

Hieronder een impressie van een persoonsblad.

Basismap

Om de koppelingen tussen de pagina's op een eenvoudige manier te ondersteunen is er gekozen voor een vaste indeling van mappen waarin de verschillende onderdelen zijn ondergebracht. Deze koppelingen zijn relatief ten opzichte van de basismap zodat de basismap als geheel verplaatst kan worden zonder de koppelingen te verbreken.

Voor meer informatie over de basismap zie Basismap en bestanden.

Instellingen

De instellen met betrekking tot de rapportage zijn te vinden onder Gereedschap Instellingen:

  • Op tabblad Stamboom staan de instellingen die per stamboom verschillen en worden opgeslagen bij de data van de stamboom.
  • Op tabblad Rapportage staan de algemene instellingen die (net als alle andere instellingen) worden opgeslagen per gebruiker.
Website titelDe tekst die bovenaan iedere HTML pagina wordt weergegeven (optioneel)
BasismapDe map voor rapportage en materiaal
SjabloonmapDe map waar de eventuele sjablonen geplaatst kunnen worden (optioneel)
Website adresAls de website online is gezet kan dit adres worden gebruikt door de functie Materiaal Internet koppelingen controleren

Hier kunnen diverse instellingen voor de inhoud van de rapporten worden opgegeven.
De sectie Algemeen geldt voor alle HTML pagina's.

TaalDe taal voor de rapporten kan onafhankelijk van de taal van ATM gekozen worden
Niet-openbare personen tonenAl dan niet tonen van personen die niet als "overleden" zijn gemarkeerd of waarvan kan worden aangenomen dat ze overleden zijn op grond van hun geboortedatum, huwelijksdatum etc.
Volgorde gegevensEerst datum dan plaatsnaam of andersom
Positie tekstballonDe positie van de tekstballon die verschijnt bij klikken op de knop Bron

De instellingen voor sectie Kwartierstaat & Parenteel en Persoonsblad zullen in de desbetreffende hoofdstukken worden besproken.

Menu


Website makenEen combinatie van de navolgende 4 opties
 
Persoonsbladen makenDe mappen Persons en Ancestors worden leeg gemaakt en er wordt voor iedere persoon een persoonsblad gecreëerd en indien gewenst (en relevant) wordt er ook een voorouderblad gemaakt, zie Persoonsblad
Index makenDe map Index wordt leeg gemaakt en er worden nieuwe indexpagina's en een afbeeldingsoverzicht (zie Portret) gecreëerd
Rapporten makenDe map Reports wordt leeg gemaakt en de voorgedefinieerde kwartierstaten en parentelen worden gecreëerd, zie Kwartierstaat en parenteel
Overige pagina's bijwerkenNa het wijzigen van de website titel of de navigatiebalk is het nodig om deze verandering op alle pagina's van de website door te voeren. Persoonsbladen, indexpagina's en rapporten kunnen opnieuw aangemaakt worden, de home pagina en eventuele gebruikers-specifieke pagina's kunnen met deze functie bijgewerkt worden.
 
Persoonsblad maken van [persoon]Er wordt een persoonsblad gemaakt voor de geselecteerde persoon
Kwartierstaat maken van [persoon]Er wordt een kwartierstaat gemaakt voor de geselecteerde persoon
Parenteel maken van [persoon]Er wordt een parenteel gemaakt voor de geselecteerde persoon
 
Navigatiebalk opzettenZie Navigatiebalk
Startpagina wijzigenZie Startpagina
Stijl selecterenZie Opmaak